Náhrady droždia

Loading...
(3.5 / 5)

Minulo sa vám droždie a aj tak chcete piecť? Ako nahradiť droždie je teraz najčastejšia otázka pokiaľ ide o pečenie. Aj preto sme vybrali tie najlepšie rady ostatných, ktorí si s nedostatkom tejto suroviny museli poradiť. 

Mnoho žien skúšalo klasický recept s pivom, no s kvasnicami neboli spokojné. Dôležité je poznamenať, že pivo musí byť nepasterizované, inak nedocielite výsledku a procesu kvasenia. Prezreli sme mnohé skupiny, kde ženy zdieľali svoje rady a všetky sa zhodovali na tom, že je veľmi dôležité, aké pivo pridáte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tinkinerecepty (@tinkinerecepty) on

Droždie z múky

  • 1 PL hladkej múky si zmiešame s čajovou lyžičkou cukru a s decilitrom nepasterizovaného piva. Premiešame a necháme postáť pri izbovej teplote 24 hodín. Táto dávka sa rovná 50 gramom klasického droždia.
  • V prvom rade je to kváskovanie. Založte si domáci kvások a pečte pomocou neho. Ženy na celom Slovensku si túto metódu nevedia vynachváliť a klasické droždie ani nepotrebujú.
  • Do skleneného pohára dáme jablko nakrájané na mesiačiky a zalejeme šálkou vody. Uzavrieme nádobu na 2 dni. Po dvoch dňoch jablko vyberieme a pridáme 1 hrnček múky. Dobre premiešame a necháme ešte deň odležať. Dá sa použiť na koláče, chlieb, knedľu aj rožky.
  • 1 pohár hladkej múky zmiešame s 1 pohárom teplej vody a necháme na teplom mieste asi 5-6 hodín. Potom pridáme 1 pohár nepasterizovaného piva a 1 PL cukru. Premiešame a necháme ďalšie 2 hodiny postáť. Ideálne je, keď zmes necháte postáť cez noc. Skladujeme v sklenenej nádobe a v chladničke.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x