Minútová omáčka na cestoviny

(5 / 5)

Najlepšie recepty sú tie, ktoré máte hotové rýchlo. Túto omáčku na cestoviny si úplne zamilujete. Mieša sa síce len zo žĺtkami, no bielka sa vám ešte zídu. Pripraviť z nich môžete mnohé dobroty. Ako príklad uvádzame tieto:

Pokojne nám do komentárov napíšte, čo z bielkov pripravujete vy, keď vám ostanú v chladničke. Teraz sa už ale vráťme späť k dnešnému receptu. 

Budeme potrebovať:

  • špagety alebo iné cestoviny
  • kyslú smotanu
  • strúhaný parmezán
  • 3 žĺtka
  • soľ a korenie
  • bylinky podľa chuti
  • trošku masla
  • trošku smotany na šľahanie
  • slaninu nakrájanú na maličké kocky
  • 2 strúčiky cesnaku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ai Amalia Suherman Hasan Saleh (@aiashs) on

Postup:

  • V hrnci s vriacou a osolenou vodou si najskôr klasicky uvaríme špagety. Ja používam tie hrubšie a nechávam ich variť len 7 minút. Vo vnútri sú potom ešte trošku tvrdšie, no chutia presne tak, ako by podľa talianskych receptov mali.
  • Kým sa nám varí voda na špagety, pripravíme si panvicu s vyššími okrajmi. V nej si roztopíme trošku masla, na ktorom speníme cesnak a opražíme slaninku. V šálke si rozmiešame žĺtka s parmezánom, pridáme smotanu na šľahanie.
  • Takúto zmes vylejeme k slaninke a cesnaku a miešame. Osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, buď čerstvé alebo sušené. Na záver pridáme aj kyslú smotanu.
  • Chvíľku povaríme, netreba dlho, stačí, kým nám omáčka trošku zhustne, spoja sa chute a začne mierne vrieť. Hotovou omáčkou zalejeme cestoviny a môžeme podávať. Všetky ingrediencie dávam od oka, podľa toho, akú hustú a ochutenú omáčku doma chceme. Dobrú chuť.

zdroj titulnej foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x