Najlepšie recepty sú tie, ktoré máte hotové rýchlo. Túto omáčku na cestoviny si úplne zamilujete. Mieša sa síce len zo žĺtkami, no bielka sa vám ešte zídu. Pripraviť z nich môžete mnohé dobroty.
Budeme potrebovať:
- špagety alebo iné cestoviny
- kyslú smotanu
- strúhaný parmezán
- 3 žĺtka
- soľ a korenie
- bylinky podľa chuti
- trošku masla
- trošku smotany na šľahanie
- slaninu nakrájanú na maličké kocky
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
- V hrnci s vriacou a osolenou vodou si najskôr klasicky uvaríme špagety. Ja používam tie hrubšie a nechávam ich variť len 7 minút. Vo vnútri sú potom ešte trošku tvrdšie, no chutia presne tak, ako by podľa talianskych receptov mali.
- Kým sa nám varí voda na špagety, pripravíme si panvicu s vyššími okrajmi. V nej si roztopíme trošku masla, na ktorom speníme cesnak a opražíme slaninku. V šálke si rozmiešame žĺtka s parmezánom, pridáme smotanu na šľahanie.
- Takúto zmes vylejeme k slaninke a cesnaku a miešame. Osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, buď čerstvé alebo sušené. Na záver pridáme aj kyslú smotanu.
- Chvíľku povaríme, netreba dlho, stačí, kým nám omáčka trošku zhustne, spoja sa chute a začne mierne vrieť. Hotovou omáčkou zalejeme cestoviny a môžeme podávať. Všetky ingrediencie dávam od oka, podľa toho, akú hustú a ochutenú omáčku doma chceme. Dobrú chuť.
zdroj titulnej foto: instagram, Lucia M.