Niekedy sa vám proste nechce variť, no napriek tomu máte potrebu dať si domácu stravu. Vtedy sa vám hodí niečo rýchle. Keď sa to spojí s niečím, čo ste možno ešte nikdy neskúsili, môžete staviť na mexické rizoto.
Na mexické rizoto budeme potrebovať
- 500 gramov mletého mäsa (podľa chuti)
- cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- paprika
- 1 ČL oregana
- 1 ČL škorice
- trošku čili podľa chuti
- soľ
- mleté čierne korenie
- červené fazule
- 1 PL octu
- paradajky v náleve a pretlak
- syr
Mexické rizoto si pripravíme nasledovne
- Nakrájame si cibuľku, papriku a cesnak, ktoré opečieme na oleji. Pozor na to, aby sme si vybrali hrniec, ktorý môže ísť do rúry.
- Zeleninu zhrnieme a dokola rozložíme mäso. Dusíme pár minút a nemiešame. Medzitým si rúru rozohrejeme na najvyšší stupeň.
- Potom pridáme koreniny a premiešame. Pridáme fazuľky bez nálevu, paradajky a pretlak. Tiež môžeme pridať aj olivy alebo kukuricu, podľa chuti.
- Pridáme ryžu, zamiešame a odokryté dáme do rozohriatej rúry.
- Vyberieme približne po 10 minútach, posypeme syrom a premiešame. Necháme chvíľku postáť a môžeme podávať.