Mäsová torta

(4 / 5)

Aj keď vás pri slove torta ihneď napadne sladká pochúťka, ukážeme vám, že i na slano môže byť famózna. Táto mäsová dobrota je skvelým nápadom na obed a každý milovník dobrého jedla si iste bude pýtať dupľu. Zabudnite na fašírky, ktoré musíte zdĺhavo vyprážať a osobitne pripravovať. Mäsová torta je vynikajúcim jedlom, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo.

Recept zvládnu aj začiatočníčky, no výsledok chutí famózne ako od šéfkuchára. Vaša rodina, či hostia vás budú nosiť na rukách len čo ochutnajú túto skvelú mäsovú tortu. Šťavnatá porcia s vyváženou kombináciou chutí pohladí každý mlsný jazýček. Podľa nasledujúceho receptu si ju môžete pripraviť aj vy.

Budeme potrebovať:

1 väčší kus kuracích pŕs

200 g kuracích pečienok

6 vajec

1 cibuľa

1 mrkva

2 krajce chleba (nemusí byť čerstvý)

3 strúčiky cesnaku

štipka kôpru (najlepšie čerstvý)

hrsť petržlenovej vňate

olej

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Ako prvé si očistíme cibuľu a mrkvu a následne cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky a mrkvu môžeme nastrúhať (nemusí byť úplne na jemno). Potom si umyjeme kuracie mäso a pečienky a tiež ich nakrájame na drobné kúsky. Nakrájanú zeleninu i mäso si vysypeme do misy.

Potom si vezmeme chlieb a nakrájame ho na malé kocky a pridáme do misy. K zmesi zeleniny a mäsa pridáme na jemno nakrájaný kôpor a petržlenovú vňať a tiež osolíme a okoreníme podľa chuti. Tri strúčiky cesnaku prelisujeme a dáme tiež k ostatným ingredienciám. Pridáme ešte jedno vajce a všetko čo najlepšie premiešame, ideálne rukami. Mali by sme vymiesiť hmotu, ktorá je mierne „lepivá“ a nedrobí sa. V prípade, že by to tak nebolo môžeme pridať trošku vody.

Zvyšných päť vajec dáme variť na tvrdo a po uvarení ich chladné olúpeme. Pripravíme si formu na zapekanie (ako na bábovku) a vymastíme ju olejom. Potom do nej natlačíme trochu zmesi na dno a na ňu naukladáme dookola uvarené vajcia. Následne ich zakryjeme zvyšnou zmesou, ktorú zarovnáme a na záver potrieme olejom.

Mäsovú plnku s vajciami vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme mierne vychladnúť a vyklopenú slanú tortu krájame na kúsky a podávame.

bidista.com

Prajeme vám dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), bidista.com

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x