Mäso na čínsky spôsob

Loading...
(2 / 5)

Opäť neviete, čo by ste navarili na obed? Máme pre vás tip, ktorý vás určite poteší. Urobte si mäso na čínsky spôsob.

Na čínu budeme potrebovať

  • 750 gramov bravčového mäsa
  • cibuľa
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 3 PL sójovej omáčky
  • olej
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 a pol hrnčeka vody
  • koriander
  • kurkuma
  • čili
  • čierne korenie
  • soľ
  • zázvor
  • čínsku mrazenú zeleninu

Čínu si pripravíme nasledovne

  • Mäso si nakrájame na tenké rezance a prudko opražíme na oleji. Pridáme cibuľu, polovicu nakrájame nadrobno a druhú na mesiačiky. Pražíme, kým sa nevyparí voda.
  • Pridáme pretlak, sójovú omáčku, premiešame a posypeme múkou. Opäť premiešame a pridáme vodu. Okoreníme a môžeme pridať zázvor.
  • Prikryté dusíme na malom ohni 30 minút. Ku koncu pridáme mrazenú zeleninu (najlepšie čínsku zmes, ale môžete dať aj čerstvú) a necháme dovariť. Podávame najlepšie s ryžou alebo s rezancami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x