Malinový sirup

Loading...
(0 / 5)

Maliny čoskoro dozrejú a budeme z nich môcť pripraviť džem alebo sirup. Niekto má rád aj zo zrniečkami, no mi ho zvykneme dobre prepasírovať. Síce je tento recept tak trochu piplačka, stojí to za to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaruška Lapešová (@jajalap) on

Na malinový sirup budeme potrebovať:

  • asi 1 kg malín
  • 1,6 kg cukru
  • voda (cca 0,6 litra)

Postup:

  • Do sklenenej nádoby si nasypeme dobre očistené a prebraté maliny a zasypeme ich 3 lyžicami cukru. Prekryjeme sáčkom a zagumičkujeme a necháme 24 hodín na okne pri izbovej teplote.
  • Následne si maliny pretláčame cez gázu, aby nám zrniečka ostali oddelené. Pracovať môžete aj so sitkom, ktoré má jemné oká. Snažíme sa pretlačiť všetku šťavu. Tú necháme odstáť pár hodín.
  • Následne pridáme cukor a prevaríme v hrnci. Pri varení zberáme penu, aby bol sirup číry. Ešte horúci ho vlievame do fliaš a netreba ani sterilizovať. Hodí sa aj do čaju namiesto medu. Dobrú chuť.

Lucia M., foto (Instagram (jajalap)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x