Malinový džem

(4 / 5)

Keby sme si mali vybrať džem, ktorý patrí k našim obľúbeným, vždy by sme siahli po malinovom. Do palaciniek, na koláče a na raňajkovú vianočku. Hodí sa naozaj všade. Niektorí by namietali, že obsahuje tvrdé jadierka, no tie môžete jednoducho odstrániť tak, že džem na záver prepasírujete cez sitko. Tento džem je ešte v niečom špeciálny a to v jednej pridanej surovine. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak poďme na to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Friend (@ninafriend) on

Na Malinový džem budeme potrebovať

  • 1 kilogram čerstvých malín
  • 250 gramov banánov
  • 500 gramov cukru (kto chce sladší, pridáva počas varenia podľa chuti)
  • šťava z 1 citróna

Postup:

  • Pripravíme si veľký hrniec, v ktorom budeme džem variť. Na spodok nasypeme maliny a na pomoc si vezmeme ponorný mixér, aby sme urýchlili varenie. Maliny pred varením rozmixujeme. Pridáme k nim banány a ešte premixujeme. Pridáme cukor a šťavu z citróna a zahrievame na strednom plameni. Príležitostne premiešame a necháme zhustnúť.
  • Keď nám začne džem peniť, penu odstraňujeme, znížime teplotu a ešte varíme asi 20 minút. Ak chcete džem hustý, varte ho aj 40 minút. Na záver hrniec odstránime z tepla a nalejeme do sterilizovaných pohárikov. Zaviečkujeme, otočíme hore nohami a prikryjeme na zemi dekou. Uchovávame na chladnom mieste.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x