Makovo-slivkový koláč

Loading...
(5 / 5)

Ak ste vyznávači zdravého životného štýlu, potom si sladkosti, koláče a zákusky zrejme dokážete odpustiť. To, že žijete zdravo však neznamená, že sa nemôžete naučiť zdravšie variácie. Klasickú polohrubú múku stačí vymeniť za špaldovú alebo strukovinovú či kokosovú a cukor za med alebo iné sladidlo. Dnes si upečieme slivkový koláč, ktorý vyzerá na tanieri naozaj úžasne a čo je na ňom úplne najlepšie, obsahuje samé zdravé veci.

Budeme potrebovať:

100 gramov hladkej špaldovej múky

200 gramov maku

150 gramov mletých vlašských orechov

250 ml mlieka

50 ml kokosového oleja (alebo slnečnicového)

4 PL kokosového cukru alebo 3 lyžice medu

2 vajíčka

1 ČL prášku do pečiva

asi 600 gramov sliviek

Postup:

V miske si pomocou mixéra vymiešame cesto a pripravíme si menší plech alebo okrúhlu formu, napríklad silikónovú. Na vrch naukladáme odkôstkované a prepolené slivky. Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov a doba pečenia je približne 30 minút. Keď už budete vidieť, že koláčik je upečený, pokojne rúru vypnite a nechajte ho len dôjsť. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M., facebook

Chutil ti tento recept?

komentárov

x