Mäkkučké zázvorníky

Loading...
(0 / 5)

Poznáte tradičné pečivo zázvorníky? Hodia sa skvelo k varenému vínku alebo čaju a sú skvelé v tomto predvianočnom období. Máme pre vás recept, vďaka ktorému budú mäkké a vláčne už po dopečení.

Na zázvorníky budeme potrebovať

  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 celé vajíčko
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 3 žĺtky
  • polovica ČL sódy bikarbóny
  • 250 gramov práškového cukru

Zázvorníky si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vymiešame vajce, žĺtky, cukor a zázvor. Môžeme vymixovať tak, aby sme mali penu.
  • Potom pridávame múku spolu so sódou bikarbónou. Vypracujeme cesto, ktoré môžeme hneď vyvaľkať.
  • Vykrajujeme tvary ako na perníky alebo linecké koláče. Potom ich obrátime a dáme na plech s papierom na pečenie.
  • Potom koláče sušíme asi tri hodiny a následne pečieme približne 25 minút na 150 stupňov.
  • Nezabudnime na dôkladné skladovanie v tme a chlade.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x