Máte radi pirohy na sladko alebo na slano? V podstate na tom nezáleží, pretože sú výborné oboje. Pokiaľ však máte sladký jazyk, určite si skúste spraviť pirohy s lekvárom. Tento recept sme dostali od pani Evy.
Na lekvárové pirohy budeme potrebovať
Lekvárové pirohy si pripravíme nasledovne
- Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme ich a pretlačíme do misky.
- Pridáme polohrubú múku, lyžicu oleja a urobíme si vlažné cesto.
- Cesto si rozvaľkáme a na jednu polovicu pridávame lekvár. Potom si cesto prehneme, dobre popritláčame a porežeme.
- Pirohy varíme v osolenej vode.
- Medzitým si strúhanku opečieme na suchej panvici a dáme si rozpustiť maslo.
- Keď sú pirohy uvarené, prepláchneme ich studenou vodou a polejeme rozpusteným maslom.
- Potom pridáme opraženú strúhanku a posypeme práškovým cukrom.