Lahodný jablkový perník

Loading...
(0 / 5)

Keď je von príliš teplo, mnohí z nás nemajú na pečenie ani pomyslenie. Keď je však počasie trošku lepšie, určite neváhajte a upečte si skvelý jablkový perník. Je to nenáročný koláč, ktorý bude chutiť každému.

Na lahodný jablkový perník budeme potrebovať

  • 450 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov kryštálového cukru
  • prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 5 PL kakaa
  • 3 celé vajíčka
  • 400 mililitrov mlieka
  • 5 postrúhaných jabĺk
  • 125 mililitrov oleja

Na polevu

  • 200 gramov čokolády na varenie
  • 150 mililitrov smotany na šľahanie

Jablkový perník si pripravíme nasledovne

  • Cesto je úplne jednoduché. Všetko si zmiešame dokopy, pričom jablká pridáme ako posledné.
  • Potom si cesto poriadne vyšľaháme a vylejeme ho na plech. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 35 minút, podľa toho, ako nám pečie rúra.
  • Potom koláč ešte horúci potrieme lekvárom.
  • Potom si pripravíme čokoládovú polevu. Rozohrejeme si smotanu a keď je horúca, pridáme čokoládu. Vymiešame a vylejeme na koláč.
  • Potom necháme všetko stuhnúť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x