Keď je von príliš teplo, mnohí z nás nemajú na pečenie ani pomyslenie. Keď je však počasie trošku lepšie, určite neváhajte a upečte si skvelý jablkový perník. Je to nenáročný koláč, ktorý bude chutiť každému.
Na lahodný jablkový perník budeme potrebovať
- 450 gramov polohrubej múky
- 250 gramov kryštálového cukru
- prášok do pečiva
- 1 ČL škorice
- 5 PL kakaa
- 3 celé vajíčka
- 400 mililitrov mlieka
- 5 postrúhaných jabĺk
- 125 mililitrov oleja
Na polevu
- 200 gramov čokolády na varenie
- 150 mililitrov smotany na šľahanie
Jablkový perník si pripravíme nasledovne
- Cesto je úplne jednoduché. Všetko si zmiešame dokopy, pričom jablká pridáme ako posledné.
- Potom si cesto poriadne vyšľaháme a vylejeme ho na plech. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 35 minút, podľa toho, ako nám pečie rúra.
- Potom koláč ešte horúci potrieme lekvárom.
- Potom si pripravíme čokoládovú polevu. Rozohrejeme si smotanu a keď je horúca, pridáme čokoládu. Vymiešame a vylejeme na koláč.
- Potom necháme všetko stuhnúť.