Pri sledovaní kulinárskych relácií a tutoriálov na internete som vždy túžila pripraviť takú krémovú omáčku na cestoviny, ktorá bude chutná už len na pohľad. Ani riedka, ani hustá, žiadna múka, žiadne zahusťovadlá. Získala som perfektný recept a dnes sa oň podelím aj s vami.
2 PL masla
3-4 PL sladkej smotany na šľahanie (čo najtučnejšia)
1 ½ PL strúhaného parmezánu (môžete ho nahradiť aj klasickým ementálom)
soľ a korenie podľa chuti
Maslo roztopte na nižšej teplote, aby nezačalo prihárať, pridajte smotanu a jemne premiešajte. Potom pridajte soľ a korenie, zmes priveďte do varu a teplotu znížte. Omáčku takto miešajte ešte aspoň 5 minút, potom ju odstavte. Do horúcej omáčky pomaly a za stáleho miešania prisýpajte na jemno nastrúhaný syr. Miešajte, kým omáčka celkom nezhustne. Podávajte v takejto čistej podobe na cestoviny, prípadne ju vylepšite drobnosťami, ako sú olivy, bylinky, tuniak, alebo kuracie mäso. Prajeme dobrú chuť!
(M)