Ľahký jesenný šalát z pečenej cvikle

Loading...
(0 / 5)

Ak ste už niekedy počuli o tzv. „huculskom“ šaláte, určite vás poteší, že dnes prinášame originálny recept na túto zdravú pochúťku. Je veľmi voňavý a zdravý a jeho chuť odrážajú sezónne hríby s aromatickou cviklou. Pochádza z juhu Maďarska a je starší, než sama Európa.

Budete potrebovať:

500g cvikle

200g sušených hríbov

2 cibule

2 PL slnečnicového oleja

1 PL olivového oleja

2 PL citrónovej šťavy

Soľ a korenie podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

Postup prípravy:

Cviklu umyte, osušte a dajte na pekáč mierne vymastený 1 PL slnečnicového oleja. Prikryte pekáč alobalom a dajte cviklu do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1 hodinu. Medzitým si hríbiky namočte do vody, aby zmäkli. Povarte ich na miernom ohni asi 15 minút. Cibuľu nakrájajte na jemno a opražte do hneda na zvyšku slnečnicového oleja. Vychladnutú cviklu aj hríby narežte na pásiky a v miske premiešajte. Potom pridajte cibuľu, pretlačený cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu. Osoľte a okoreňte a nechajte chvíľku postáť, aby sa chute spojili. Podávajte s čerstvým pečivom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x