Kysnuté koláče s pudingom podľa Milky

Loading...
(2.7 / 5)

Kedysi v obchodoch nebolo na výber z toľkých pekárenských výrobkov. Každý si ale dobre pamätá na kysnuté kolieska, ktoré boli s makovou, tvarohovou alebo orechovou plnkou a v strede s lekvárom. Dnes si ukážeme podobnú sladkú dobrotu, no kysnuté cesto naplníme vanilkovým pudingom podľa receptu pani Milky.

Na kysnuté koláče s pudingom budeme potrebovať:

Cesto

  • 1 kg polohrubej múky
  • 200 gramov kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajíčka
  • 5 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 2 kocky droždia

Plnka

  • 1 liter mlieka
  • 2 ks vanilkový puding
  • 4 PL cukru
  • jahody
  • olej na potretie koliesok
  • práškový cukor na posypanie

Kysnuté koláče pripravíme nasledovne:

  • Z 2 dcl mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť asi 20 minút. Ostatné suroviny na cesto zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme ho pod utierkou vykysnúť aspoň hodinu. Medzitým si uvaríme puding a necháme ho trochu vychladnúť.
  • Následne si cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Pohárom vykrojíme krúžky a poukladáme ich na plech, kde sme si dali papier na pečenie. Kolieska necháme opäť trochu podkysnúť. Kolieska jemne potrieme olejom a prstami vytvoríme jamku. Do jamky dáme 1 plnú lyžicu pudingu a do vnútra vtlačíme nakrájané jahody alebo iné ovocie.
  • Koláče vložíme do rúry, ktorú máme predhriatu na 180 stupňov. Pečieme asi 20 minút, kým nie sú koláčiky zlatistej farby. Po upečení ich ešte môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x