Mnohí ľudia volia k jedlám klasické prílohy, ako sú napríklad zemiaková kaša, ryža alebo len zelenina. Keď však máte chuť na nejakú obmenu, možno by ste mohli skúsiť výživnú kukuričnú kašu, ktorá je skvelá ako príloha k mäsu, ale aj na sladko na raňajky.
Na kukuričnú kašu na sladko budeme potrebovať
- pol hrnčeka kukuričnej krupice
- hrnček mlieka
- 1 PL medu
- 1 ČL škorice
- ovocie podľa chuti
Kukuričnú kašu na sladko si pripravíme nasledovne
- Kukuričnú krupicu, mlieko, med a škoricu zmiešame v hrnci a privedieme do varu. Za stáleho miešania pripravujeme, dokým nemá kaša požadovanú konzistenciu, poprípade prilievame mlieko.
- Hotovú kašu nalejeme do misky a ozdobíme ovocím podľa chuti. Výborné sú napríklad broskyne alebo hrozienka.
Na kukuričnú kašu na slano budeme potrebovať
- pol litra vody
- 1,5 dl kukuričnej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- maslo
Kukuričnú kašu na slano si pripravíme nasledovne
- Vodu si osolíme a postupne pridávame kukuričnú múku, ktorú habarkujeme. Varíme asi polhodinu, podľa hustoty a dávame pozor na to, aby neprihorela.
- Opražíme si kúsok masla a polejeme kašu, ktorú servírujeme.