Krupicové palacinky s hovädzím mäsom: Keď ich pripravíte raz, budete ich robiť pravidelne

Loading...
(0 / 5)

Milujete palacinky, no radi by ste si na nich pochutili aj v inej forme? Potom je tento recept tým, na čo ste už dlho čakali. Krupicové palacinky sú iné a predsa také isté. Ak si ich však spravíte na slano, potom je isté, že sa budete len tak zalizovať.

Budete potrebovať:

230g krupice

550ml mlieka

3 vajcia

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

100g slaninky

300g hovädzieho mäsa, môže byť aj mleté

1 cibuľa

2 PL masla

čierne korenie a soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvú si pripravte mäsovú plnku. Ak máte mäso v celosti, prebehnite ho mlynčekom, ak máte mleté zmiešajte ho s nadrobno nasekanou cibuľou a nakrájanou slaninkou. Osmažte mäso na panvici s olejom a nechajte, aby prebehlo teplom aspoň 20 minút. Posoľte a okoreňte a nechajte pod pokrievkou.

Medzitým si pripravte palacinkové cesto. Vajíčka vyšľahajte so soľou a cukrom, pridajte krupicu a nechajte 15 minút, aby napučala. Potom pridajte mlieko a vymiešajte palacinkové cesto. Keď je cesto hotové a konzistenčne vyhovujúce palacinkovému cestu, začnite smažiť palacinky.

Tie potom naplňte mäsovou plnkou a zrolujte ich. Po jednom ich na seba naukladajte do zapekacej misky, potrite ich rozpusteným maslom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút. Ak nemáte radi mäsovú plnku, odporúčame tiež špenátovú, šampiňónovú, či akúkoľvek sladkú. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x