Krémová polievka z červenej šošovice a pečenej papriky

Loading...
(3.5 / 5)

Krémová polievka z červenej šošovice je obľúbenou aj u nás doma. Je mimoriadne lahodná, no sympatie si získala najmä preto, že je iná. Pritom pripraviť ju je neuveriteľne jednoduché.

thelunacafe.com

Tento recept poteší každého, kto hľadá nové a zaujímavé chute. Pečená paprika dodáva polievke tradičné slovanské chute, zatiaľ čo pestrá zmes orientálnych korenín je fantastickým oživením a doplnením známeho s neznámym. Vyskúšate ju aj vy?

Na krémovú polievku budeme potrebovať:

1 ½ šálky červenej šošovice

1 ks červenej papriky

1 ks mrkvy

2 ks zemiakov

1 ks petržlenu

½ cibule

2 bobkové listy

štipku čierneho korenia

1 strúčik cesnaku

1 ČL rasce

½ ČL koriandra

1 ČL rasce

1 ČL kurkumy

soľ a korenie podľa chuti

1/2 CL sladkej papriky

olej

slnečnicové semiačka

Postup prípravy:

Ošúpeme si cibuľu, nakrájame na drobno a osmažíme na oleji. Keď začne cibuľa hnednúť, pridáme bobkový list, korenie, papriku, koriander, rascu a kurkumu. Koreniny opražíme a necháme uvoľniť arómu. Potom zalejeme cca 6 šálkami vody. Opláchneme šošovicu a pridáme ju k zmesi. Mrkvu, zemiaky a petržlen si nakrájame na menšie kúsky a pridáme do vody. Všetko spolu varíme, kým zelenina nezmäkne. Pridáme pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením.

Medzitým ako sa polievka varí si pripravíme pečenú papriku. Rozrežeme ja na polovicu po dĺžke. Zbavíme ju jadierok a položíme na plech potretý olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov až pokým paprika nezmäkne.

Z polievky si vyberiem bobkový list a pomixujeme ju tak, aby vznikol hladký krém.

Na panvici si opražíme slnečnicové semiačka, no dávame pozor, pretože slnečnica veľmi rýchlo zhorí. Opekáme na miernom ohni.

Papriku vyberieme z rúry, nakrájame na tenké pásiky a pridáme do polievky. Servírujeme v miskách, posypané slnečnicovými semiačkami. Prajeme dobrú chuť!

superspark.wordpress.com

zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl

Náš tip:

  • Namiesto slnečnicových semiačok môžete tiež použiť opražené mandle.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x