Pomaly ale isto nám bude končiť tohtoročná krásna jeseň a s ňou už pomaly prídeme aj o obľúbenú pochúťku, akou sú huby. Univerzálna surovina, ktorá má jedinečnú chuť a v tomto období sa nachádza v ktoromkoľvek jedle. Jedným z nich je aj tradičná hubová polievka. Ako však spraviť polievku tak, aby chutila každému? Máme pre vás recept na výnimočnú, krémovú a lahodnú verziu. Dobrú chuť.
5 väčších húb (ideálne dubáky)
1 cibuľu
3 lyžice akýchkoľvek cestovín
1 lyžica múky
10 g masla
1 l vody
čierne korenie na chuť
1 mrkva
1 pór
200 ml smotany na varenie
1 lyžica oleja
soľ na chuť
Cibuľu, mrkvu a pór si nakrájajte na malé kúsky. Predhrejte si hrniec so štipkou oleja a dajte smažiť nakrájanú zeleninu. Nezabudnite si ju dochutiť soľou a čiernym korením. Zalejte vodou a nechajte smažiť. Znížte teplotu a nechajte dusiť 7 minút. Krajšie huby si nakrájajte a odložte nabok. Zvyšok nakrájajte a pridajte do zeleninovej zmesi. Zalejte smotanou, pridajte soľ a korenie a varte. Zatiaľ si pripravte zápražku. Na suchej panvici si opražte múku spolu s troškou masla a smažte 5 minút na panvici pri strednom ohni. Následne za miešania pridajte zápražku do polievky a nechajte variť. Hríby, ktoré ste si odložili nabok opražte na masle a nakoniec ich osoľte. Polievka je hotová a môžete ju podávať. Keď už ju budete mať nabratú posypte ju opraženými hubami. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom.ru