Lahodné karfiolové ružičky v pivovom cestíčku

Loading...
(3 / 5)

Karfiol je hitom každého leta a je veľmi univerzálny. Dá sa pripraviť rôzne a pritom vždy chutí lahodne. Pripravte si ho netradične a potešte sa novou chuťou. Karfiol v pivovom cestíčku chutí úžasne!

Budete potrebovať:

1 stredne veľký karfiol

¾ šálky múky

½ šálky obľúbeného piva

1 väčšie vajce

soľ a korenie podľa chuti

olej na vyprážanie

Postup prípravy:

Karfiol si rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode do polomäkka. Po uvarení karfiol sceďte cez sitko. Dbajte na to, aby ste ho nerozvarili. Vyprážaním ešte dôjde.

takprosto.cc

Kým sa karfiol varí, pripravte si cesto. Rozšľahajte múku, vajce a pivo. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Pivo v ceste v konečnom výsledku zabezpečí krásne zlatisté ružičky, ktoré sú vďaka bublinkám nadýchané a svieže. Okrem toho, pivo v karfiole mierne aj cítiť.

takprosto.cc

Vychladnutý karfiol obaľujte v cestíčku a ukladajte do panvice s rozohriatym olejom. Opekajte na miernom ohni do zlatista zo všetkých strán.

takprosto.cc

Karfiolové ružičky ukladajte na obrúsok, aby vsal prebytočný olej. Podávajte s mladými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc
takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x