Kapustová polievka s bravčovým mäsom

Loading...
(5 / 5)

Domáca kapustnica je niečo, čo sa v každej domácnosti varí trošku inak. Niekto ju varí bez mäsa, niekto používa na vyvarenie len kosti. Dnes si takúto kapustovú navaríme aj u nás. Síce nie sú Vianoce, no jej chuť vás poteší aj mimo sviatkov. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betsy (@il0vemustard) on

Na kapustovú polievku budeme potrebovať:

  • 900 g bravčového mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 200 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 40 g prosa
  • 1 bobkový list
  • 20 g petržlenu
  • 100 g masti
  • 3 cibule
  • 100 g petržlenu
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup:

  • Opláchnite bravčové mäso, vložte ho do hrnca s vodou a priveďte ho do varu. Postupne odstraňujte penu, znížte teplotu, pridajte 1 mrkvu a 1 cibuľu. Všetko nechajte spolu variť asi hodinu. Po hodine mäso vyberte.
  • V druhom hrnci osmažte na masti pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať. Smažte až kým zelenina nebude mäkká. Kyslú kapustu dajte do nového hrnca, pražte ju a pridajte kúsok vývaru. Pomocou mixéra rozmixujte cesnak, cibuľu a petržlen. Zmes pridajte ku kapuste.
  • Zemiaky nakrájané na kocky pridajte do vývaru a nechajte chvíľu povariť. Nakoniec pridajte dusenú kapustu a proso. Nechajte chvíľku variť a pridajte opraženú zeleninu.
  • Na úplný koniec pridávate pokrájané bravčové mäso, soľ, čierne korenie a bobkový list. Následne polievku vypnite a nechajte zakrytú postáť 20-30 minút.

 

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x