Jednoduché nekysnuté cesto na pizzu

(1 / 5)

Mnoho ľudí  po celom svete považuje pizzu za svoje najobľúbenejšie jedlo. Avšak, taká domáca pizza podľa vlastnej chuti je ešte niečo lepšie. Existuje mnoho receptov na prípravu cesta pre túto pochúťku. My máme pre vás však také, ktoré nepotrebuje kysnúť a teda si rýchlo pizzu pripravíte kedykoľvek! Jednoducho stačí aby ste mali potrebné ingrediencie a chuť do pečenia.

Budeme potrebovať:

  • 2 lyžice múky
  • pol litra vody
  • 3 lyžice oleja
  • štipka soli

Postup:

  • Pomocou sitka si preosejte múku do misky. Postupne k nej pridávajte vodu. Postupne pridajte soľ a olej. Najlepšie je pridať olivový olej, ale pokojne môže byť aj obyčajný slnečnicový. Cesto poriadne vymieste a prikryte fóliou na 20-30 minút. Počas zakrytia sa cesto stáva pružnejším.
  • Hotové a odstáte cesto si vyvaľkajte na doske s hrúbkou cca 2-3 mm. Uložte ho na plech a pridajte potrebné ingrediencie podľa vašej chuti. Takéto nekysnuté cesto by malo piecť približne 7-8 minút pri teplote 200 stupňov.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x