Jablkový džem

(2 / 5)

Ak už máte po krk umelých džemov z obchodov a hľadáte recept na naozaj dobrý jablkový džem tak čítate správne. Recept na tento džem obsahuje jednu prísadu, ktorá ho robí tak lahodne hustým. 

Budeme potrebovať:

1 kg jabĺk

700 g cukru

11 g pektínu

0,5 l vody

Postup:

Umyté jablká nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Dajte jablká do hrnca a zalejte ich vodou. Varte ich až pokým nebudú mäkké. Hrniec dajte preč z ohňa a pridajte cukor a pektín. Následne všetko premiešajte a pomixujte ponorným mixérom. Opäť dajte hrniec nad oheň a varte kým hmota nezhustne. Džem naplňte do pohárov a sterilizujte. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x