Jablková nutela

(5 / 5)

Máte radi nutelu? Ak ste milovníkmi sladkých raňajok, tak si ju občas určite radi doprajete na chlebík, rožok, alebo na vianočku. Dnes sme sa rozhodli predstaviť vám zaujímavý recept na jablkovú nutelu, ktorá je tak trochu nezvyčajná, no chuťovo veľmi zaujímavá.

Budeme potrebovať:

3 kg jabĺk

100 gramov kakaa

250 gramov horkej čokolády (môže byť aj v kombinácii s mliečnou)

vanilkový cukor a klasický podľa chuti (cca 300 gramov)

1 zlatý klas

Postup:

Jabĺčka si očistíme a ošúpeme, pokrájame ich na malé kúsky a dáme ich do hrnca. Pridáme trošku vody a varíme ich asi 20 minút, aby nám pekne zmäkli. Mali by byť dostatočne rozvarené, ako keď varíme výživu. Jablká odstavíme a necháme ich trochu vychladnúť. Po častiach ich v mixéri rozmixujeme na kašu. Do poslednej časti, ktorú mixujeme pridáme kakao.

Hmotu premiešame a vrátime naspäť do hrnca. Varíme na slabom ohni a postupne pridávame nalámanú čokoládu. Dosládzame vanilkovým cukrom a klasickým podľa chuti. Nutelu varíme pomaly a miešame, aby sa nám čokoláda dobre rozpustila. Na záver pridáme zlatý klas, premiešame, povaríme a jablkovú nutelu vylejeme do pohárikov a strerilizujeme, prípadne prevrátime poháre. Dobrú chuť.

Simona

Chutil ti tento recept?

komentárov

x