Huby v pivovom cestíčku

Loading...
(0 / 5)

Vynikajúci recept na huby v pivovom cestíčku si určite zamilujete. Zmes na obaľovanie je pripravená ozaj rýchlo a chutí famózne. Spojenie piva a syra dodá hubám neodolateľnú arómu a chuť a vôbec im neuškodí, ak nepridáte žiadne korenie. Špecifická chuť a chrumkavý povrch cestíčka s lahodným hríbom vo vnútri sa hádam ani nedá opísať. Jednoducho ich musíte vyskúšať. S nasledujúcim receptom ich máte pripravené za pár minút a rovnako rýchlo zmiznú aj z taniera.

Pošteklite svoje chuťové poháriky touto delikatesou.

Budeme potrebovať:

400 g šampiňónov

50 g hladkej múky

200 ml svetlého piva

2 vajcia

70 g tvrdého syra

slnečnicový olej na vysmážanie

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Najprv si pripravíme cestíčko, v ktorom budeme šampiňóny obaľovať. Je dobré, keď na pár minút odleží, takže budete mať čas si zatiaľ pripraviť šampiňóny. Najprv si nastrúhame tvrdý syr. Druh je len na vás, vhodné sú syry ako eidam, gouda, tehla a podobne. K syru potom pridáme trošku soli a čierneho korenia ale nepreháňame to. V miske, v ktorej budeme huby obaľovať si vyšľaháme vajíčka. Následne k nim pridáme pivo a strúhaný syr a zamiešame. Na záver pridáme hladkú múku a všetko znovu rozmiešame, aby sme získali hladkú zmes bez hrudiek múky. Preto je dobré múku aj preosiať. Cestíčko teraz dáme bokom a pripravíme si huby.

Druh je tiež na vás, klasicky sa takto obaľujú šampiňóny no použiť môžete akékoľvek huby, ktoré máte radi alebo ich aj zmiešať. Huby je potrebné dobre umyť a očistiť od tmavých miesť. Nakrájame ich na polovice, ak sú veľmi maličké, nie je to potrebné. Huby potom vysušíme papierovou kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočnej vlhkosti. Na panvicu si dáme trochu oleja na vysmážanie. Potom huby namáčame do cestíčka, otáčame ich a keď sú z každej strany od pivového cestíčka, môžeme ich ukladať na panvicu. Obalené huby ukladáme trošku od seba, aby sa neprilepili jeden o druhý.

Smažíme z každej strany, pokiaľ nemajú zlato-hnedý povrch. Ak máte veľa húb, urýchlite si prácu a vysmážajte na dvoch panviciach naraz. Hotové vysmažené huby v pivovom cestíčku potom ukladáme na papierové utierky, aby sme z nich vysali prebytočný olej. Podávame so zemiakmi alebo len so zeleninovým šalátom. Skvele sa k nim hodia rôzne dresingy a omáčky od pálivých až po tie smotanové či jogurtové.

Veríme, že vám táto lahôdka ihneď zachutí. Prajeme vám dobrú chuť!

 Jana, sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x