Hubový perkelt

(2 / 5)

Máte radi huby na smotane spolu s maslovými haluškami? U nás je to veľmi obľúbené jedlo, pokiaľ chceme vymeniť mäso za niečo iné. Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom všetci milovníci húb. Ak chcete, zvoľte hlivu ustricovú, prípadne čerstvé šampiňóny alebo kuriatka. Vyberte si huby, ktoré máte najradšej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jedlo Bratislava Varenie (@bacavari) on

Budeme potrebovať:

  • 1 menšiu cibuľu
  • olej
  • čierne korenie a soľ
  • 250 gramov čerstvých šampiňónov
  • mletá červená paprika
  • 1 malá plechovka paradajkového pyré
  • kyslá smotana

Na halušky

  • 300 gramov polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL soli
  • 100 ml vlažnej vody

Postup:

  • Do panvice si nalejeme trošku oleja, na ktorom speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme korenie a soľ a nakrájané šampiňóny. Smažíme tak, aby pustili vodu.
  • Po asi 10 minútach pridáme paradajkové pyré a dochutíme mletou paprikou a soľou, ak je potreba. Podlejeme troškou vody a dusíme. Na záver pridávame kyslú smotanu a necháme ešte prevrieť.
  • Halušky si pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky suroviny a vznikne nám redšie cesto. Pomocou haluškára nahádžeme cesto do vriacej osolenej vody. Keď všetky vyplávajú nahor, scedíme ich a podávame s perkeltom. Dobrú chuť.
Foto: instagram

Chutil ti tento recept?

komentárov

x