Máte radi huby na smotane spolu s maslovými haluškami? U nás je to veľmi obľúbené jedlo, pokiaľ chceme vymeniť mäso za niečo iné. Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom všetci milovníci húb. Ak chcete, zvoľte hlivu ustricovú, prípadne čerstvé šampiňóny alebo kuriatka. Vyberte si huby, ktoré máte najradšej.
- 1 menšiu cibuľu
- olej
- čierne korenie a soľ
- 250 gramov čerstvých šampiňónov
- mletá červená paprika
- 1 malá plechovka paradajkového pyré
- kyslá smotana
Na halušky
- 300 gramov polohrubej múky
- 1 vajíčko
- 1 ČL soli
- 100 ml vlažnej vody
Postup:
- Do panvice si nalejeme trošku oleja, na ktorom speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme korenie a soľ a nakrájané šampiňóny. Smažíme tak, aby pustili vodu.
- Po asi 10 minútach pridáme paradajkové pyré a dochutíme mletou paprikou a soľou, ak je potreba. Podlejeme troškou vody a dusíme. Na záver pridávame kyslú smotanu a necháme ešte prevrieť.
- Halušky si pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky suroviny a vznikne nám redšie cesto. Pomocou haluškára nahádžeme cesto do vriacej osolenej vody. Keď všetky vyplávajú nahor, scedíme ich a podávame s perkeltom. Dobrú chuť.