Keď sme videli, aký koláč napiekla pani Andrea, hneď sme ho aj skúsili. Ak máte radi tvarohové koláče s kyslejším ovocím ako sú ríbezle, maliny či černice, toto bude váš absolútny favorit.
Na hrnčekový tvarohový koláč budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajíčka
- 1 hrnček mlieka
- 3/4 hrnčeka oleja
- 3 PL kakaa
Plnka
- 500 gramov jemného tvarohu
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 vajíčka
- 1 Zlatý klas
Postup:
- V miske si vymiešame múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, 2 vajíčka, olej a kakao. Vypracujeme klasické cesto. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme.
- Potom vymiešame tvaroh s mliekom cukrom, vajíčkami a Zlatým klasom. Hutnú plnku vylejeme na čokoládové cesto, môžeme trošku premiešať.
- Posypeme ovocím podľa chuti a dáme piecť. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov, no koláčik sledujte, každá rúra je iná. Po upečení ho necháme vychladnúť, môžeme pofŕkať aj čokoládou. Dobrú chuť.
Chutil ti tento recept?