Nie každý má talent na pečenie alebo si trúfne hneď na zložitý koláč. Jednoduchý jablčník si však môže pripraviť aj úplný začiatočník. Stačí, keď máte dobrý recept.
Na hnrčekový jablčník pre začiatočníkov budeme potrebovať
- 5 jabĺk
- hrnček cukru
- hrnček mlieka
- pol hrnčeka oleja
- hrnček polohrubej múky
- polovica prášku do pečiva
- škoricový cukor
- pol zlatého klasu
- 1 deciliter vody
Hrnčekový jablčník pre začiatočníkov si pripravíme nasledovne
- Očistíme si jablká, nastrúhame ich a zmiešame so škoricovým cukrom. Potom si rozmiešame vo vode zlatý klas a dáme ich k jablkám.
- Chvíľu varíme a potom odstavíme.
- Vymiešame si vajíčka s cukrom a pridáme všetky ostatné suroviny na cesto. Plech si vytrieme maslom a múkou. Vylejeme polovicu cesta na plech a pečieme na 180 stupňov asi 10 minút.
- Potom vyberieme, dáme jablká a zvyšok cesta vylejeme navrch. Potom pečieme ešte asi 15-20 minút.