Hrnčeková orechová roláda s medom a škoricou

(5 / 5)

Vlašské orechy sú v sezóne a počas dlhých jesenných víkendov sa akurátne hodia do hodových koláčov a zákuskov. Alebo len tak, bez príležitosti. Orechovú roládu sme pre vás pripravili ako špeciálnu, jednoduchú a mimoriadne chutnú inšpiráciu, ktorej odolá len máloktorý milovníkov orieškových zákuskov.

Budete potrebovať:

-používajte hrnček s objemom 250ml

Na cesto

2 hrnčeky múky

4 PL kyslej smotany

100g masla

½ hrnčeka práškového cukru

1 vajce

štipka soli

¼ ČL sódy bikarbóny

1 vajce na potretie cesta

Na plnku

1 hrnček mletých vlašských orechov

½ hrnčeka práškového cukru

2 PL medu

¼ ČL mletej škorice

Postup prípravy:

Vo veľkej mise si zmiešajte všetky zložky určené na prípravu cesta (okrem posledného vajíčka na potretie) a rukou ich vymiešajte. Malo by vám vzniknúť tuhé cesto na potravinovej fólii vyvaľkajte na ľubovoľnú hrúbku, odporúčame však maximálne 0,5cm. Najprv cesto potrite medom. Zmiešajte cukor so škoricou a posypte zmesou med. Na to potom vysypte vlašské orechy. Cesto zrolujte a vrch koláča potrite rozšľahaným vajcom. Naň potom nasypte vlašské orechy zmiešané so škoricou a cukrom. Dajte na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený maslom a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Prajeme dobrú chuť!

 (M), bidista.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x