Vianočné orechovo-maslové venčeky

(5 / 5)

Týždeň pred Vianocami, to je najvyšší čas, aby sme pomaly začali finišovať s vianočnými prípravami. Tieto venčeky sa dajú použiť kedykoľvek cez rok ako čajové keksíky, no počas sviatkov chutia predsa len o čosi lepšie. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Budete potrebovať:

  • 200 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 350 g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 90 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 vaječný žĺtok na potretie

Postup prípravy:

  • V miske si zmiešajte práškový cukor, vaječné žĺtky, maslo a vanilkový cukor. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva a vypracuje maslovú zmes. Potom pridajte preosiatu múku a vymieste cesto.
  • Zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke odpočívať asi 20 minút. Potom ho vyberte a vyvaľkajte tak, aby malo hrúbku asi 7
  • mm.
  • Vykrajujte venčeky s otvorom v strede. Venčeky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a potierajte ich rozšľahaným žĺtkom.
  • Na vrch sypte nasekané alebo pomleté vlašské orechy. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte asi 12-15 minút. Prajeme dobrú chuť!

(M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x