Hrnčeková knedľa

(5 / 5)

Na recept sme narazili na stránke matyhochalka.cz a hneď sme sa ho rozhodli vyskúšať pri nedeľnom obede, keďže sa knedlíky ideálne hodili k mäsu na šťave. Musíme povedať, že nás uchvátil a zrejme sa stal našim obľúbeným na dlhý čas. Ak ste ešte hrnčekové knedle neskúšali, tu je presný recept z Čiech, podľa ktorého sme postupovali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktória Ceľuchová (@victoria.viki87) on

Na hrnčekové knedle budeme potrebovať:

  • 2 vajíčka
  • 200 gramov polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 2 staršie rožky alebo iné pečivo
  • soľ
  • masť (najlepšie domácu, prípadne maslo)

Hrnčekové knedlíky pripravíme nasledovne:

  • V miske si mixérom vyšľaháme žĺtka spolu s mliekom. Do inej misky si dáme preosiatu múku a soľ. Vajíčkovú zmes po častiach primiešavame k múke. Vypracujeme si riedke cesto, do ktorého primiešame natrhané suché rožky.
  • Z bielkov a soli si vyšľaháme tuhý sneh a po častiach ho taktiež primiešavame do cesta. Miešame už len vareškou. Pripravíme si hrnčeky, ktoré vymastíme masťou alebo maslom. Vysypeme ich múkou, aby sa nám neprilepili knedle.
  • Hrnčeky naplníme cestom ale pozor, len do trištvrte. Hrnčeky dáme do vodného kúpeľa tak, aby sa nám voda nedostala do vnútra. Knedlíky sa robia asi 25 až 40 minút. Po uvarení necháme trošku vychladnúť a vyklopíme. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x