Hrachová polievka s párkom

Loading...
(2.5 / 5)

Máte radi bleskové polievky, ktoré sú navyše krémové a dajú sa pripraviť z viacerých druhov zeleniny? V tomto prípade ide o univerzálny recept, meniť sa môže len zelenina. Dnes si pripravíme krémovú hrachovú polievku, ktorá je hotová do 20 minút a ak chcete, aby zasýtila, opražte si k nej starší chlieb a na vrch dajte nastrúhaný syr. V obľube ju majú aj deti a to aj v prípade, že namiesto hrášku použijeme brokolicu.

Foto: Lablascovegmenu from London, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Na hrachovú polievku s párkom budeme potrebovať:

Hrachovú polievku si pripravíme nasledovne:

  • Keďže ide o bleskovú polievku, aj príprava sa bude niesť v podobnom duchu. Do hrnca si dáme vývar, prípadne nalejeme vodu. Pridáme hrášok a dáme variť. Osolíme, okoreníme a pridáme pesto a prelisovaný cesnak. Kto chce, môže pridať napríklad aj čili, no ak ju budú jesť deti, tento krok odporúčame vynechať. Keď nám polievka zovrie a hrášok zmäkol, čo je asi po 15 minútach, môžeme si hrniec presunúť na drevenú dosku, kde ju mixérom dohladka rozmixujeme.
  • Polievku ochutnáme a podľa potreby pridáme kokosové mlieko a citrónovú šťavu. Ak je potrebné, ešte dosolíme. Polievku dáme opäť variť a keď nám zovrie, môžeme odstaviť. Následne si pripravíme opečené párky. Ak chcete, môžete ich na kolieska pridať do polievky a variť priamo tam. Kto chce, môže si párky najskôr jemne opiecť na troške oleja, aby chytili farbu a aj jemne grilovanú chuť.
  • Ak si budete opekať aj starší chlieb, ideálne je to na suchej panvici, prípadne aj v rúre. Kto chce, môže pridať trochu olivového oleja. Polievku podávame s párkom, opekaným chlebíkom nakrájaným na kocky a so syrom, môže byť napríklad strúhaný parmezán alebo mozzarella. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x