Niekedy je ťažké nájsť nový recept, ktorý by ste chceli vyskúšať. Nakoniec má väčšina z nás pocit, že varí dookola to isté. Pokiaľ neviete, čo navariť na obed, máme pre vás skvelý recept na stroganov.
Na hovädzí stroganov budeme potrebovať
- 500 gramov hovädzej sviečkovej
- 2 PL masla
- 1 PL oleja
- 200 gramov šampiňónov
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL horčice
- 300 mililitrov hovädzieho vývaru
- 4 kyslé uhorky
- 200 gramov kyslej smotany
- čierne korenie
- soľ
Hovädzí stroganov si pripravíme nasledovne
- Mäso si nakrájame na tenké pásiky. Osolíme a okoreníme.
- Na panvici si rozohrejeme maslo a olej. Mäso na ňom sprudka opečieme, a potom vyberieme.
- Nakrájame si cibuľu, šampiňóny a opečieme vo výpeku. Potom pretlačíme cesnak, prilejeme vývar a horčicu.
- Na kocky si nakrájame uhorky, ktoré pridáme do omáčky. Ako posledné tam vrátime mäso.
- Všetko spolu premiešame a varíme.
- Keď je všetko hotové, pridáme smotanu a podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Vynikajúcou prílohou je ryža.