Harlekýn

Loading...
(4 / 5)

Poznáte klasický koláč harlekýn? Možno ste ho nikdy neskúšali, lebo pre vás znie komplikovane, no pravda je, že ho môžete zvládnuť aj vy. Potrebujete len dobrý recept. Tento sme našli na sociálnych sieťach.

Na prípravu harlekýna budeme potrebovať

Na čokoládový krém

  • 2 decilitre mlieka
  • 10 deka čokolády na varenie
  • 18 deka masla alebo hery

Na šľahačkový krém

  • 0,5 litra mlieka
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilka
  • 1 PL práškového cukru
  • 10 deka masla
  • 250 gramov cery

Na cesto

  • 3 vajcia
  • 2 decilitre oleja
  • 250 gramov práškového cukru
  • 2 decilitre mlieka
  • 250 gramov polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • tuk a múka na vymastenie plechu

Harkelýna si pripravíme nasledovne

  • Deň dopredu si pripravíme krémy. Mlieko, čokoládu, maslo alebo heru roztopíme nad parou, potom mixujeme tri minúty a odložíme na 24 hodín do chladničky.
  • Rovnako postupujeme aj s ingredienciami na šľahačkový krém.
  • Na druhý deň si pripravíme cesto. Vajcia vymiešame s olejom, cukrom, pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva a kakaom.
  • Pripravené cesto vylejeme do plechu a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
  • Koláč necháme vychladnúť, potrieme ho ríbezľovým lekvárom, na to dáme čokoládový krém a šľahačkový krém.
  • Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x