Grilované huby

(5 / 5)

Existujú potraviny, ktoré samé o seba mnohým ľuďom nechutia ako napríklad huby. Avšak v spojení s mäsom, zemiakmi, ryžou či zeleninou majú lepšiu chuť. Máme skvelý recept aj pre tých, ktorí nie sú až takí milovníci húb. Stačí pridať pár korenín a máte pripravenú úžasnú večeru.

Budeme potrebovať:

500 g šampiónov

petržlen

2 lyžice sójovej omáčky

1 lyžička tymianu

soľ na chuť

chilli paprička

3 strúčiky cesnaku

2 lyžice balsamika

2 lyžice oleja

1 lyžička cukru

Postup:

Zahrejte olej na panvici. Cesnak si nakrájajte na drobné kúsky a dajte ho pražiť spolu s chilli papričkou. Počkajte, kým sa cesnak ľahko neopraží. Huby umyte, očistite a pridajte na panvicu. Následne pridajte balsamiko, sójovú omáčku, cukor, tymián a soľ. Všetko poriadne premiešajte. Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou a môžete podávať!

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x