Existujú potraviny, ktoré samé o seba mnohým ľuďom nechutia ako napríklad huby. Avšak v spojení s mäsom, zemiakmi, ryžou či zeleninou majú lepšiu chuť. Máme skvelý recept aj pre tých, ktorí nie sú až takí milovníci húb. Stačí pridať pár korenín a máte pripravenú úžasnú večeru.
500 g šampiónov
petržlen
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžička tymianu
soľ na chuť
chilli paprička
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice balsamika
2 lyžice oleja
1 lyžička cukru
Zahrejte olej na panvici. Cesnak si nakrájajte na drobné kúsky a dajte ho pražiť spolu s chilli papričkou. Počkajte, kým sa cesnak ľahko neopraží. Huby umyte, očistite a pridajte na panvicu. Následne pridajte balsamiko, sójovú omáčku, cukor, tymián a soľ. Všetko poriadne premiešajte. Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou a môžete podávať!
Gabriela, sovkusom