Grenadír alebo v niektorých domácnostiach „granadír“ môžeme pokojne považovať za slovenské jedlo. Väčšinou ho pripravujeme, keď už naozaj nevieme čo. Je to rýchle, chutné a hlavne v kombinácii s kyslou uhorkou naozaj dobré. Ak sa chystáte pripraviť ho dnes na večeru, prípadne zajtra na obed, vyskúšajte podľa nášho klasického receptu.
750 gramov zemiakov
80 gramov masti
80 gramov cibule
2 lyžičky mletej červenej papriky
250 gramov fliačkov
soľ a korenie na dochutenie
Umyté zemiaky si uvaríme a nakrájame na malé kocky. Na masti si v hrnci speníme cibuľku a primiešame k nej červenú papriku. Pridáme zemiaky a spolu to celé popražíme. Cestoviny, najlepšie fliačky si vyvaríme v osolenej vode a na záver ich primiešame k zemiakom a cibuli. Podávame so šalátom alebo kyslou uhorkou, či čalamádou. Ak chcete, do grenadíru môžete pridať aj klobásku alebo uvarenú párku. Dobrú chuť.
Lucia M.,zdroj titulnej fotky: instagram