Nie každý má rád sladké, preto je fajn, keď máte v rukáve aj skvelý tromf, ako je napríklad koláč na slaný spôsob. Počuli ste už o francúzskom syrovom koláči? Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne upiecť každý. Keď ho raz vyskúšate, už ho budete piecť pravidelne.
Na francúzsky syrový koláč budeme potrebovať
- 200 mililitrov vlažného mlieka
- 1 vajíčko
- 1 PL cukru
- 3 PL oleja
- 1 ČL soli
- sušené droždie
- 300 gramov hladkej múky
- žĺtok na potretie
- strúhaný syr na náplň
- feta syr
Francúzsky syrový koláč si pripravíme nasledovne
- Vlažné mlieko, vajíčko, olej, cukor, soľ a kvasnice spolu zmiešame. Potom postupne pridávame múku a miešame, kým nezvykne mierne lepkavé cesto.
- Potom misku zakryjeme a necháme kysnúť aspoň polhodinu.
- Medzitým zmiešame strúhaný syr a feta syr.
- Cesto si dáme na dosku a vytvoríme z neho kruh, ktorý naplníme syrom. Potom potrieme žĺtkom.
- Pečieme asi 25 minút na 180 stupňov.