Francúzske zemiaky trochu inak

Loading...
(4.5 / 5)

Aj vám sa pri pomyslení na párky začnú spájať všetky tie nepríjemné spomienky zo školskej jedálne? Tento recept taký určite nebude. Fantastické zapečené zemiačiky v smotane a so syrom, štipľavé párky len oživia a dodajú im vynikajúcu korenistú chuť. Rýchla a chutná večera môže byť na stole už za polhodinu!

Budete potrebovať:

6 pikantných párkov

5 väčších zemiakov

100 g tvrdého syra

3 PL kyslej smotany

2 vajíčka

2 strúčiky cesnaku

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky si umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte korenie, soľ a pretlačený cesnak. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a množstvo rozdeľte na dve časti. Prvú zmiešajte so žĺtkami a za stáleho miešania k zmesi prisypte nastrúhané zemiaky. Pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Pridajte bielka a naposledy jemne zamiešajte. Na dno zapekacej misky naukladajte celé párky a zalejte ich zemiakovou zmesou. Navrch nastrúhajte syr a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Podávame horúce s čerstvou zeleninou a posypané nasekanou vňatkou. Dobrú chuť!

(Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x