Je dobre známe, že telo lepšie spracováva potravu, ak namiesto prílohy jeme zeleninu. Ľahšie nám trávi, necítime sa zaťažení a lepšie nám chutí. Navyše, nepriberieme. Urobiť však dobrú restovanú zeleninku je tiež malé umenie. Inšpirujte sa našim osvedčeným receptom, ktorý nesklame ani zdravo sa stravujúcich ľudí.
Jednoduchá, ale telu prospešná. Restovaná zelenina je tá najlepšia možnosť, ktorú si môžete pripraviť k akémukoľvek mäsovému pokrmu. V citrónovej marináde vám bude lepšie chutiť a telo vám vďaka nej bude rýchlejšie spaľovať.
2 cukety
1 baklažán
2 paradajky
1 červenú cibuľu
1 papriku
4 strúčiky cesnaku
20ml citrónovej šťavy
petržlenovú vňať
olivový olej podľa chuti
soľ a čierne korenie podľa chuti
Všetku zeleninu si nakrájajte na veľké plátky a dajte ich do misy. Osoľte a okoreňte ich podľa toho, ako máte radi a polejte citrónovou šťavou. Takto pripravenú zeleninu nechajte niekoľko minúť odležať.
Medzitým si dajte predhriať rúru na 200 stupňov. Do zapekacej misky dajte olivový olej podľa toho, ako mastné máte radi a prisypte zeleninku. Prikryte misu alobalom a dajte piecť na 15 minút. Po pätnástich minútach odstráňte alobal a zmeňte program z pečenia na zapekanie. Odokrytú zeleninu zapekajte ešte ďalších 10 minút.
Táto príloha najlepšie chutí ešte teplá, preto ju nezabudnite podávať vždy tesne po vytiahnutí z rúry. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru