V prípade, že ste sa už objedli klasických zeleninových alebo múčnych placiek, vyskúšajte novodobú zdravšiu a pritom sýtejšiu variantu mäsových placiek, alebo karbonátok a pohánky. Je to fantastická kombinácia, ktorá vás nielen zasýti ale pridá trochu aj vášmu zdravému jedálničku. Použite bylinky a ochuťte si ich ako chcete. Tak či tak budú úžasné!
500g mletého hovädzieho mäsa
150g pohánky
1 cibuľa
2 vajcia
1 vetvička petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
1 mrkva
oregano podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie
Pohánku opláchnite a zalejte vodou, osoľte a povarte do mäkka. Medzitým si pripravte mleté mäso, ochuťte ho, dosoľte a pridajte bylinky, cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Dôkladne uvarenú pohánku pridajte k mäsovej zmesi, primiešajte vajcia. Do hotovej zmesi na záver nakrájajte na jemnom strúhadle mrkvu a potom tvarujte placky, alebo fašírky. Opekajte na oleji z oboch strán do zlatista, ideálne prikryté, aby sa mäso rýchlo spravila. Podávajte so zeleninou, gréckym jogurtom, alebo syrovým domácim dresingom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)