Milovníci pizze zbystrite pozornosť. Máme tu niečo, čím vás určite potešíme. Jednoduché pizzové rolky, ktoré poslúžia aj ako chutná večera a zároveň dokážu plnohodnotne nahradiť obložené chlebíčky, keď k vám príde návšteva.
Jednohubky, či chrumkavá večera, tieto pizzové rolky vám zachutia, až sa budete oblizovať. Nebudete k tomu potrebovať nič extra. Len dobrú náladu, trpezlivosť a veľa dobrého korenia.
200ml teplej vody
1 kocka droždia
400g hladkej múky
2 PL olivového oleja
štipka soli
múka na posypanie pracovnej dosky
kolieska salámy podľa chuti
tvrdý strúhaný syr podľa chuti – ideálne kombinácia čedar, mozarella a parmezán
1 vyšľahané vajíčko
zmes korenia na pizzu
Ako prvé si pripravíme cesto na pizzu. Do teplej vody si rozmrvíme kocku droždia a kým nám droždie kvasí, v mise si preosejeme múku, pridáme olivový olej a soľ a vzápätí prilejeme aj droždie s vodou. Dobre premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme približne polhodinku podkysnúť na teplom mieste.
Z cesta si odštipneme 6 približne rovnakých kúskov. Každý zvlášť necháme ešte asi 5 minút odpočívať. Potom jednotlivé kúsky cesta vyvaľkáme na menší obdĺžnik rovnakého tvaru hrubý cca 1-2cm.
Na obdĺžnik naukladáme salámu. Niekomu viac chutí štipľavá a v hrubšej vrstve, niekto má radšej menej salámy, preto množstvo plnky uvážte podľa toho, ako to máte radi.
Salámu posypeme zmesou postrúhaných syrov.
Potom cesto začneme opatrne rolovať.
Keď je cesto zrolované, nezabudneme zlepiť končeky, aby nám v rúre nezačal vytekať syr.
Bochníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme korením na pizzu. Pred vložením do rúry narežene zvrchu cesto, ale len toľko, aby sme ho neprerezali až k plnke.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút. Cesto pre istotu kontrolujeme, aby sa nám nestalo, že sa nám príliš prepečie.
Po upečení necháme bochníky trochu vychladnúť a ešte teplé krájame na menšie kúsky. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), jamiecooksitup.net