Počas vianočného obdobia sa mnohým ľuďom jednoducho spája kávička alebo kakao spolu s vianočkou. Namiesto toho si však doma môžete pripraviť dvojfarebný koláčik. Recept máme od pani Márie.
Na dvojfarebný koláčik budeme potrebovať
- 500 gramov hladkej múky
- 3 decilitre mlieka
- sušené droždie
- štipku soli
- 100 gramov cukru
- vanilka
- 3 PL oleja
- 1 deciliter teplej vody
- 2 PL kakaa
- pomarančová a citrónová kôra
- hrozienka
Na plnku
- 3 žĺtka
- 5 balení vanilínového cukru
- 150 gramov masla
Dvojfarebný koláčik si pripravíme nasledovne
- Pripravíme si cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Do jedného pridáme kakao a necháme asi hodinu kysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku zo žĺtka, cukru a masla, ktoré vyšľaháme.
- Keď nám cesto vykysne, rozdelíme si ho tak, aby sme mali tri časti, ktoré rozvaľkáme. Biele cesto natrieme, rozvaľkáme kakaové cesto, položíme na biele cesto a natrieme krémom.
- Môžeme posypať škoricou. Takisto spravíme aj s tretím, teda nám vznikne krásny závin.
- Zapletieme ako vrkoč a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.