Dvojfarebný koláčik

Loading...
(5 / 5)

Počas vianočného obdobia sa mnohým ľuďom jednoducho spája kávička alebo kakao spolu s vianočkou. Namiesto toho si však doma môžete pripraviť dvojfarebný koláčik. Recept máme od pani Márie.

Na dvojfarebný koláčik budeme potrebovať

  • 500 gramov hladkej múky
  • 3 decilitre mlieka
  • sušené droždie
  • štipku soli
  • 100 gramov cukru
  • vanilka
  • 3 PL oleja
  • 1 deciliter teplej vody
  • 2 PL kakaa
  • pomarančová a citrónová kôra
  • hrozienka

Na plnku

  • 3 žĺtka
  • 5 balení vanilínového cukru
  • 150 gramov masla

Dvojfarebný koláčik si pripravíme nasledovne

  • Pripravíme si cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Do jedného pridáme kakao a necháme asi hodinu kysnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku zo žĺtka, cukru a masla, ktoré vyšľaháme.
  • Keď nám cesto vykysne, rozdelíme si ho tak, aby sme mali tri časti, ktoré rozvaľkáme. Biele cesto natrieme, rozvaľkáme kakaové cesto, položíme na biele cesto a natrieme krémom.
  • Môžeme posypať škoricou. Takisto spravíme aj s tretím, teda nám vznikne krásny závin.
  • Zapletieme ako vrkoč a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x