Dvojfarebná bublanina

Loading...
(4.3 / 5)

Chcete klasický recept na bublaninu trochu ozvláštniť? Urobte ju dvojfarebnú. Stačí si hotové cesto rozdeliť a do jednej časti primiešať kakao alebo roztopenú čokoládu. Ovocie môžete zvoliť také, aké máte najradšej, prípadne do cesta dajte kúsky čokolády. Kto miluje bublaninu? Píšte svoje tipy na vylepšenia do komentárov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tereza P. (@tereza_peprna) on

Na Dvojfarebnú bublaninu budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 200 gramov cukru
  • vanilkový cukor
  • 150 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • trošku citrónovej kôry
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml acidka alebo bieleho jogurtu
  • 1 sáčok vanilkového pudingu
  • kakao
  • ovocie

Postup:

  • Vajíčka si najskôr vyšľaháme s cukrom a pridávame jednotlivé suroviny. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame kakao.
  • Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme najskôr kakaové cesto, do toho potom svetlé a môžete druhým koncom varešky trochu prepojiť. Na vrch ešte ovocie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x