Dusená červená šošovica

Loading...
(3.3 / 5)

Dusená šošovica sa dá konzumovať samotná, ale aj aj príloha k mäsu. Moju najobľúbenejšou je pri dusenom mäse, ale máme ju radi aj k čerstvému pečivu na večeru. Ako príloha sa dá kombinovať napríklad s ryžou.

wszystkocokocham.com

Budeme potrebovať:

500 g červenej šošovice

trochu paradajkového pretlaku, alebo paradajok z konzervy

2 strúčiky cesnaku

2 ks mrkvy

1 ks cibule

2 bobkové listy

5 zŕn celého korenia

1 ČL rasce

1 ČL mletej sladkej papriky

1 ČL garam masaly

1 ČL kurkumy

½ ČL provensálskeho korenia

čilli podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

olej

Postup prípravy:

Cibuľu si jemne nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme všetky koreniny a smažíme ešte asi 2 minúty. Očistíme si mrkvu, nakrájame na tenké plátky a prerežeme na polovicu, potom pridáme k cibuli a koreninám. Opláchneme si šošovicu, pridáme ju do zmesi a zalejeme vodou tak, aby bola celá namočená. Varíme do mäkka. Po uvarení pridáme trochu pretlaku (ale len toľko, aby šošovicu nestratila konzistenciu prílohy), pretlačíme cesnak, dochutíme soľou a čilli. Prajeme dobrú chuť!

doradcasmaku.pl

zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl

Chutil ti tento recept?

komentárov

x