Mnohí dospelí ľudia, ale hlavne deti si radi svoju čistú vodu alebo aj čaj osladia sirupom. Vynikajúci je ten z čerstvých malín, ktorý jednoducho milujeme. Skúste si ho pripraviť podľa tohto receptu.
Na domáci malinový sirup budeme potrebovať
- 1 kilogram čerstvých malín
- 500 mililitrov vody
- 1 ČL kyseliny citrónovej
- 1 kilogram kryštálového cukru
Domáci malinový sirup si pripravíme nasledovne
- Dôležité je, aby sme si maliny dobre umyli a nechali ich odtiecť od vody. Potom ich v hrnci popučíme vidličkou.
- Vo vode rozpustíme kyselinu citrónovú, ktorou potom zalejeme maliny. Prikryjeme a na 12 hodín odložíme na chladné miesto.
- Neskôr zmes scedíme cez sitko s gázou a nalejeme do hrnca, kde pridáme cukor.
- Všetko spolu hrejeme ale nevaríme, na slabom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
- Horúci sirup naplníme do fliaš. Tie však predtým prepláchneme horúcou vodou.
- Zabalíme do prikrývky a necháme vychladnúť.