Domáci kečup s bylinkami

Loading...
(0 / 5)

Viete ako sa vyrábal kečup v minulosti? Obsahoval slané ryby, orechy, huby, fazuľu, cesnak a víno. Až v 19. storočí sa v kuchárskych knihách začal objavovať kečup, ako ho v inej podobe poznáme dnes, vyrobený z paradajok. Ak si chcete pripraviť jedinečný domáci kečup, ktorý chutí lepšie ako originál z obchodu, tento recept musíte vyskúšať. 

Budeme potrebovať:

400 gramov paradajkovej pasty

1 PL múky

0,55 litra vody

3 PL cukru

60 ml octu

cesnak podľa chuti

1 PL koriandru

1,5 PL soli

1 PL bazalky

trošku tymianu

1 PL horčice

Postup:

V miske si zmiešame vodu s múkou tak, aby nám neostali žiadne hrudky. Pripravíme si väčší hrniec, do ktorého dáme vodu s múkou, ocot, soľ, cukor, pretlačený cesnak, bylinky a korenie. Varíme na miernom ohni až kým nám hmota nezhustne. Následne pridávame paradajkovú pastu a miešame. Keď máme konzistenciu kečupu, prelejeme ho do pohárov a zaviečkujeme. Kečup skladujeme v chlade, najlepšie v chladničke. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x