Domáci jahodový džem bez éčok

Loading...
(0 / 5)

Existuje len veľmi málo ľudí, ktorí by neobľubovali sladké. Existujú klasické jedlá, ktoré milujú asi všetci, ako sú napríklad palacinky či buchty. Do tých sa najviac hodí jahodový džem. Jahody patria medzi najobľúbenejšie ovocie a keďže je práve teraz ich sezóna, zohnať ich môžete aj na FARMOVE.sk.

Na domáci jahodový džem budeme potrebovať

Domáci jahodový džem si pripravíme nasledovne

  • Jahody si poriadne umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na menšie kúsky. Ak chceme, môžeme ich aj rozmixovať.
  • Jahody varíme v hlbokom a širokom hrnci, približne 7 minút. Potom môžeme pridať rovno cukor a citrónovú šťavu, môžeme tiež postupne vrstviť cukor a jahody, podľa potreby.
  • Zmes varíme ďalších 25 minút. Pokiaľ chcete, aby bol džem hustejší, varte ho dlhšie, všetko záleží od vašich preferencií. Nebojte sa, keď je zmes tmavšia, to je v poriadku a deje sa to bežne práve pri varení.
  • Hustotu môžete vyskúšať tak, že malú lyžičku džemu dáte na tanierik. Pokiaľ zhustne po vychladnutí, je hotový.
  • Lekvár potom naplňte do čistých pohárov tak, aby ste pod okrajom nechali priestor aspoň pol centimetra.
  • Pohár poriadne zavrite, potom ho otočte hore dnom a nechajte stáť na viečku približne 10 minút.
V spolupráci s FARMOVE.sk

Chutil ti tento recept?

komentárov

x