Občas máme na sladkosti chuť všetci. Ale na také poriadne! Nielen napolitánky na zahnanie chuti na sladké, ale na excelentný čokoládový krém, aký by sme dostali len v najlepšej francúzskej cukrárni. Dnes vám recept na takýto krém ukážeme a uvidíte, že ho budete chcieť vyskúšať tiež!
100g kakaa
2 PL práškového cukru
50g masla
50ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
podľa chuti škoricu, vanilkový cukor alebo arómu, oriešky, či sušené ovocie
Na miernom ohni si zohrejte smotanu tak, aby ste ju nepriviedli do varu. V nej rozpúšťajte cukor a vanilku a stále miešajte. Keď sú ingrediencie rozpustené a smotana dostatočne horúca, pridajte maslo a škoricu. Odstavte zmes z ohňa a potom ju po malých častiach nalievajte do misky s čistým kakaom a dôkladne miešajte. Vymiešavaním vám vznikne takáto úžasná krémová konzistencia. Nikdy však krém nešľahajte, mohlo by vám vzniknúť maslo. Ak by ste do misy s kakaom vyliali všetku smotanu naraz, vznikli by vám hrudky, ktoré by už nemuseli ísť rozbiť. Do krému môžete dať aj orechy, sušené ovocie, hrozienka, jednoducho čokoľvek, čo máte radi. Hotový vymiešaný krém dajte do chladničky a potom podávajte napríklad aj s čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram (M)